STATIUNEA BAILE SARATA - BACAU

Aveti grija de sanatatea dumneavoastra.

Izvoarele minerale din statiunea Baile Sarata sunt cunoscute inca din vechime pentru proprietatile lor terapeutice.

La numai sapte kilometri de Bacau se afla o oaza de recreere si sanatate de care putini dintre oraseni au habar. Locul este cunoscut sub numele de Baile Sarata si se afla in ingrijirea Centrului catolic de Spiritualitate si Tratament Balnear "Fericitul Ieremia", din Iasi.

Rapa lui Voda, Coasta Mosului, La Oglinzi, Izvorul Puturos sunt cateva dintre izvoarele cu apa minerala cu proprietati terapeutice cunoscute inca din vechime.

Din pacate, statiunea a fost uitata timp de zeci de ani, iar toate amenajarile facute pe la inceputul secolului trecut au ajuns in ruina. Noul proprietar a inceput insa reamenajarea locului, iar acum exista posibilitati de cazare, precum si o baza de tratament.

"Exista aici, in padure, un izvor cu o compozitie similara cu cea a apei din statiunea Caciulata. Cativa medici de la Iasi le-au spus unor colegi de-ai mei: "Oameni buni, sunteti bacauani! Aveti acolo o statiune, Sarata Bai. Mergeti acolo la tratament, nu mai bateti atata cale pana la Felix sau Baile Herculane", spune Steluta Calugareanu, din Bacau, clienta de peste sapte ani a statiunii.

Izvorul cu apa sulfuroasa este bun pentru bolile interne: stomac, pancreas, gastrita,   diabet si duoden.

Izvoare pretioase

Sfaturi despre un tratament balnear la Sarata pot fi obtinute de la medicul Mariana Vlad, specialist in balneofizioterapie si recuperare, care coordoneaza activitatea medicala din cadrul Centrului de la Sarata Bai.

Clientii sunt de la cei tineri, care vin pentru controale, pana la cei mai batrani, care sosesc sprijiniti in carje. Multi dintre acestia din urma au plecat, dupa cateva sedinte de tratament, pe picioarele lor.

"Am si osteoporoza, si coxartroza, asa ca imi prinde bine cate o cura de tratament. Cand am venit prima oara aici, nu imi puteam misca mana din umar, dar dupa 14 sedinte situatia s-a ameliorat simtitor", povesteste Maria Iosib, una dintre paciente.

Medicul Mariana Vlad spune ca apele pot trata afectiuni ale sistemului nervos periferic, boli ale aparatului locomotor, reumatism, afectiuni post-traumatice, varice, ulcere varicoase, boli ginecologice, dermatoze, psoriazis, stari alergice, precum si o serie de alte afectiuni ale cailor respiratorii.

"Valoarea statiunii este una locala, iar exploatarea acestor izvoare trebuie facuta cu mare masura. Sunt izvoare de suprafata, nu de adancime, si au un debit destul de mic. Asta inseamna ca o cantitate mai mare de apa se strange in timp, cu migala. Au fost cateva situatii in judetul Neamt cand s-au incercat forari la mare adancime in locuri in care s-au descoperit izvoare cu proprietati curative si s-a stricat intreaga exploatatie", spune medicul Mariana Vlad.

La Sarata exista posibilitati de cazare, dar nu se asigura masa. In schimb, exista o bucatarie bine utilata, la dispozitia oricui. Pacientii pot face bai cu apa sarata calda la cada, masaje medicale sau tratamente reci la piscina, in asociere cu plaja si sedinte de kinetoterapie.

Sunt autobuze care circula Bacau - Sarata si Sarata - Bacau dupa orarul stabilit. De obicei orele cele mai folosite sunt 7,30, 9, 10,30 , plecarea din Bacau si intoarcerea in oras la orele 11, 13. Autobuzele pleaca de la Autogara Bacau si au statii la TicTac, Orzont si Dacia Service Bacau.

 

Creare Site Gratis!

  Ştiri  
  A inceput sezonul la Baile Sarata  
  2012-04-23 20:29:54  
 

Incepand cu data de 20 mai 2012 s-a deschis sezonul la Baile Sarata. Programul incepe dimineata la 8,30 si dureaza deocamdata pana in jurul orei 12, in functie de numarul persoanelor. Preturile au ramas ca si anul trecut: 10 lei consultatia, 12 lei baia la cada , 25 lei baia+masaj si diadinamice 10 lei. Aveti grija de sanatate dumneavoastra.

 
  Noutati la Sarata Bai  
  2011-07-15 09:39:22  
 

Recent s-a modificat programul pentru tratament putandu-se efectua si dupa-amiaza incepand cu ora 16 daca sunt active cel putin zece persoane.

 
  Votare  
 
Stratiunea de tratament SARATA BAI BACAU